Voor bedrijven


De Junior Innovation Challenge

De wereld verandert snel, innovatie is overal en goede ideeën zijn niet voorbehouden aan bedrijven of instellingen. Jongeren hebben de toekomst en daarom organiseren wij in samenwerking met verschillende partners de Junior Innovation Challenge!

Accenture houdt zich, als initiatiefnemer van de Junior Innovation Challenge, op allerlei manieren bezig met innovatie en de toekomst. Als wereldwijde management consulting, technology services en outsourcing bedrijf helpt Accenture andere bedrijven om in de toekomst nog slimmer, sneller en beter te worden. De finale van de Junior Innovation Challenge zal plaatsvinden op de jaarlijkse Accenture Innovation Awards op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht. De Accenture Innovation Awards is het innovatie programma dat op zoek gaat naar de beste innovaties, deze verbindt met partners, klanten en anderen en hen ondersteunt in hun ontwikkeling.

De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd waarbij jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken. Denk hierbij aan alledaagse uitdagingen zoals: een mobieltje dat leeg raakt, het kwijt raken van je sleutels, een lekke band op de fiets, etc. Het innovatieve idee wordt door de jongeren uitgewerkt en aangemeld voor de Junior Innovation Challenge door middel van een innovatie profiel met een video (max. 90 sec.) waarin zij hun idee presenteren.

DE Corporate Kids Challenge

Om de verbinding te kunnen maken tussen de innovatie, jongeren en het bedrijfsleven worden er tijdens de finale dag op 27 oktober 2017 Corporate Kids Challenges georganiseerd. Tijdens een Corporate Kids Challenge legt een bedrijf een real life case voor aan de klas van één van de halve finalisten. De challenge is voorafgaand aan de finale dag aan de klas geïntroduceerd en op de dag zelf gaat de klas gezamenlijk met het bedrijf deze challenge aan. Jongeren denken buiten de kaders, of hebben wellicht helemaal géén kaders. Wie weet komt een van de jongeren met een oplossing waar nog niemand aan gedacht heeft? Interesse in deze Corporate Kids Challenge? Neem dan contact met ons op via info@juniorinnovationchallenge.nl .

JUNIOR INNOVATION CHALLENGE PARTNERSNeem bij interesse in sponsoring en/of partnership van de Junior Innovation Challenge, contact met ons op via info@juniorinnovationchallenge.nl.

Meer doen voor het onderwijs?

Vooraanstaande Nederlandse technologische bedrijven en havo/vwo scholen hebben zich verenigd in Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Samen laten zij leerlingen ervaren dat technologie uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant is. In 2002 werd het initiatief voor Jet-Net genomen door Shell, Philips, DSM, Unilever en AkzoNobel. Inmiddels zijn aan Jet-Net meer dan 100 bedrijven en 200 havo/vwo scholen verbonden en het netwerk blijft groeien. Scholen uit heel Nederland gaan graag de samenwerking aan om leerlingen en docenten de inspirerende beroepspraktijk van technologische bedrijven te tonen en te laten ervaren. Bijvoorbeeld door middel van gastlessen, expertmeetings, profielkeuzevoorlichting en profielwerkstukbegeleiding.

Deelnemen aan andere Jet-Net activiteiten

Naast de lokale samenwerkingen worden ook regionale en landelijke Jet-Net activiteiten georganiseerd. Zo doen elk jaar honderden leerlingen meet met Meet the Boss: een debatwedstrijd op het snijvlak van technologie en samenleving. Daarnaast worden duizenden leerlingen bereikt door middel van Webcasts, waarbij gastsprekers van Jet-Net bedrijven online een gastles verzorgen aansluitend bij het curriculum van havo/vwo leerlingen. In de regio vindt de Career Day plaats, waar leerlingen uit de bovenbouw zich op interactieve wijze op hun loopbaan oriënteren. Ook participeren Jet-Net bedrijven in Girlsday, een speciale dag waar meisjes kennismaken met bèta en techniek.

Jet-Net werkt samen met TechNet in TecWijzer, daarmee kunnen we alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs in contact brengen met technologische bedrijven in Nederland. Interesse om de mogelijkheden te bespreken? Neem contact op via info@tecwijzer.nl (085-0643050) of een kennismanager in uw regio.