Voor leerlingen


De Junior Innovation Challenge

Ben je tussen de 10 en 16 jaar?
Kun jij buiten de kaders denken en grenzeloos innoveren? Heb jij een goed idee dat de wereld leuker, mooier en/of makkelijker kan maken? Jouw idee kan het verschil maken!

Voor de Junior Innovation Challenge zoeken wij jongeren die een innovatief idee hebben en deze werkelijkheid willen laten worden. Wat is innovatie precies? Innovatie is die nieuwe smartphone die je op je verlanglijstje hebt staan, of die Tesla die je laatst voorbij zag komen. Misschien ken je toevallig iemand met een elektrische fiets? Dit is innovatie!

Innovatie is: het ontwikkelen van nieuwe ideeën en dingen. Kortom, dat kun jij ook! Dus laat je creativiteit helemaal los in jouw idee en creëer samen met ons een wereld waarin alles mogelijk is en kan!

Met de Junior Innovation Challenge krijg jij de kans om mee te denken over innovatie in Nederland. Met deze landelijke wedstrijd kun je ervoor zorgen dat jouw idee werkelijkheid wordt!

Wat moet je doen?

  • In een team van max. 3 deelnemers werken jullie een innovatief idee uit.
  • Jullie vragen je ouders/verzorgers om het toestemmingsformulier te ondertekenen en toe te sturen.
  • Jullie vragen aan je school of jullie met de hele klas naar de (halve) finale van de Junior Innovation Challenge mogen komen op 27 oktober in Defabrique te Utrecht.
  • Jullie nemen een video op (max. 90 sec.) waarin jullie jezelf voorstellen (naam, leeftijd, school) en waarin jullie je innovatieve idee pitchen.
  • Jullie maken op deze website een innovatie profiel aan waarin je de video en jullie gegevens upload.
  • Als jullie video en alle gegevens zijn gecontroleerd door de organisatie, wordt jullie video geplaatst op deze website. Gefeliciteerd, jullie doen mee aan de Junior Innovation Challenge!

Als jullie video op de website is geplaatst, gaan jullie aan de slag met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen. Ook hier is het van belang dat jullie op een creatieve en innovatieve manier stemmen verzamelen.
Op basis van het juryoordeel en de stemmen worden de winnaars uiteindelijk gekozen die hun idee mogen pitchen tijdens de finale.

Voorbeeld

Bekijk in het onderstaande filmpje ter inspiratie het innovatieve idee van de winnares van 2015.

Agenda