Voor leerlingen


De Junior Innovation Challenge

Denk jij wel eens na over innovatie?
Bedrijven zijn steeds op zoek naar goede ideeën en nieuwe producten voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan elektrische auto’s of de nieuwste smartphones. Lijkt het je leuk om daar ook eens over te brainstormen met je klas? Doe mee met de Junior Innovation Challenge!

De Junior Innovation Challenge is voor alle leerlingen van 10 tot 16 jaar. Dus lijkt het je leuk om je creativiteit lekker los te laten en iets nieuws te bedenken voor de toekomst of heb je al een goed idee? En vind je het spannend om les te krijgen van iemand van een echt bedrijf? Doe mee!

Wat moet je doen?

  • Vraag je leraar of docent jouw klas aan te melden (je kan alleen met je klas meedoen aan de Junior Innovation Challenge)
  • Tijdens een superleuke gastles over innovatie van iemand van een bedrijf, ga je in groepjes aan de slag met jullie eigen idee
  • Je maakt een cool filmpje van jullie idee en die zet je online
  • Maak je profiel extra mooi en verzamelen stemmen voor je idee

De 10 beste ideeën van Nederland worden door een vakkundige jury geselecteerd. Tijdens de spectaculaire finale wordt de winnaar gekozen!

Wat kan je winnen?
Als het idee van jouw groepje wint, mag je je idee verder gaan uitwerken met hulp van echte professionals. Zo komt jullie idee echt tot leven!

Voorbeeld

Bekijk in het onderstaande filmpje ter inspiratie het innovatieve idee van de winnares van 2015.

Agenda