Voor ouders


De Junior Innovation Challenge

De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd waarbij jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken. Denk hierbij aan alledaagse uitdagingen zoals: een mobieltje dat leeg raakt, het kwijt raken van je sleutels, een lekke band op de fiets, etc. Als uw kind een innovatief idee heeft, dan kan hij/zij (samen met max. 2 teamgenoten) aan deze bijzondere challenge deelnemen. Hun innovatieve idee wordt door de jongeren zelf uitgewerkt en aangemeld voor de Junior Innovation Challenge door middel van een innovatie profiel met een video (max. 90 sec.) waarin zij hun idee presenteren. Het profiel (incl. video) wordt door de organisatie pas op de website geplaatst nádat de goedkeuring (middels het toestemmingsformulier) van de ouder(s)/verzorger(s) is ontvangen door de organisatie.

De wereld verandert snel, innovatie is overal en goede ideeën zijn niet voorbehouden aan volwassenen, bedrijven of instellingen. Jongeren hebben de toekomst en daarom organiseren wij in samenwerking met verschillende partners de Junior Innovation Challenge!

Accenture houdt zich, als initiatiefnemer van de Junior Innovation Challenge, op allerlei manieren bezig met innovatie en de toekomst. Als wereldwijde management consulting, technology services en outsourcing bedrijf helpt Accenture andere bedrijven om in de toekomst nog slimmer, sneller en beter te worden. De finale van de Junior Innovation Challenge zal plaatsvinden op de jaarlijkse Accenture Innovation Awards op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht. De Accenture Innovation Awards is het innovatie programma dat op zoek gaat naar de beste innovaties, deze verbindt met partners, klanten en anderen en hen ondersteunt in hun ontwikkeling.

Voorwaarden voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Junior Innovation Challenge zijn er een aantal voorwaarden waaraan deelnemers moeten voldoen voordat de registratie in behandeling wordt genomen:

  • Alle ouders/verzorgens van een innovatie team (max. 3 deelnemers) dienen een toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. De scan of foto van de ondertekende formulieren, kunnen verstuurd worden naar info@juniorinnovationchallenge.nl.
  • Door jongeren dient een volledig ingevuld innovatie profiel aangemaakt te worden op deze website.
  • De school van de halve finalisten wordt verwacht om met de klas op de finale dag op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht aanwezig te zijn en deel te nemen aan een Corporate Kids Challenge.

* Alleen als aan alle voorwaarden wordt voldaan, wordt het profiel online geplaatst en beoordeelt door de jury.

STEMMEN VERZAMELEN & DE WEDSTRIJD

Na het uploaden van het innovatie profiel starten de jongeren met het verzamelen van stemmen op hun online innovatie profiel. Vervolgens worden in september 2017 alle ingezonden innovaties beoordeeld door de jury en worden de 10 halve finalisten gekozen. Alle halve finalisten worden, samen met hun klas, uitgenodigd om hun idee te pitchen voor de jury tijdens de finale van de Junior Innovation Challenge. Op basis van het juryoordeel en de stemmen, wordt er aan het einde van de dag een winnaar gekozen.