Voor scholen


De Junior Innovation Challenge

De wereld verandert snel, innovatie is overal en goede ideeën zijn niet voorbehouden aan bedrijven of instellingen. Jongeren hebben de toekomst en daarom organiseren wij in samenwerking met verschillende partners de Junior Innovation Challenge!

De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd waarbij leerlingen tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken. Denk hierbij aan alledaagse uitdagingen zoals: een mobieltje dat leeg raakt, het kwijt raken van je sleutels, een lekke band op de fiets, etc.

Als een leerling van uw school een innovatief idee heeft, dan kan hij/zij (samen met max. 2 teamgenoten) aan deze bijzondere challenge deelnemen. Hun innovatieve idee wordt door de leerlingen zelf uitgewerkt en aangemeld voor de Junior Innovation Challenge door middel van een innovatie profiel met een video (max. 90 sec.) waarin zij hun idee presenteren. Het profiel (incl. video) wordt door de organisatie pas op de website geplaatst nádat de goedkeuring (middels het toestemmingsformulier) van de ouder(s)/verzorger(s) is ontvangen door de organisatie.

Tijdens de finale op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht, zullen de (halve) finalisten uit het hele land het tegen elkaar opnemen. Alle (halve) finalisten worden samen met hun gehele klas uitgenodigd voor dit de Junior Innovation Challenge finale. Van de school wordt verwacht dat zij met de gehele klas naar de finale dag komt als een team uit de klas de halve finale weet te behalen.

Wilt u meer informatie over de werkwijzen, een innovatieles krijgen op school in mei/ juni/ juli 2017 (let op: beperkt beschikbaar) en/of wilt uw school graag meedoen aan de Junior Innovation Challenge? Neem dan contact met ons op via info@juniorinnovationchallenge.nl.

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME

Om deel te kunnen nemen aan de Junior Innovation Challenge zijn er een aantal voorwaarden.

  • Een school komt graag met de hele klas naar de finale dag op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht.
  • Een volledig ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier door alle ouders/verzorgers is verstuurd naar info@juniorinnovationchallenge.nl (versturen van een foto is afdoende).
  • Het innovatie profiel op de website is door de leerlingen volledig ingevuld.

* Alleen als aan alle voorwaarden is voldaan, wordt het profiel online geplaatst en beoordeelt door de jury.

STEMMEN VERZAMELEN & DE WEDSTRIJD

Na het uploaden van het innovatie profiel starten de leerlingen met het verzamelen van stemmen op hun online innovatie profiel. Vervolgens worden in september 2017 alle ingezonden innovaties beoordeeld door de jury en worden de 10 halve finalisten gekozen. Alle halve finalisten worden uitgenodigd om hun idee te pitchen voor de jury tijdens de finale van de Junior Innovation Challenge op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht. Op basis van het juryoordeel en de stemmen wordt er aan het einde van de dag een winnaar gekozen.

DE Corporate Kids Challenge

Alle halve finalisten worden samen met hun gehele klas uitgenodigd voor dit de Junior Innovation Challenge finale op 27 oktober 2017. Om de verbinding te kunnen maken tussen de innovatie, jongeren en het bedrijfsleven worden er tijdens de finale dag op 27 oktober 2017 Corporate Kids Challenges georganiseerd. Naast het pitchen van de innovatie door de (halve) finalisten voor de jury, neemt iedere klas deel aan een Corporate Kids Challenge. Tijdens een Corporate Kids Challenge legt een bedrijf een real life case voor aan de klas van één van de halve finalisten. Hierin krijgen de leerlingen de kans om met hun ideeën dit bedrijf te adviseren. De challenge is voorafgaand aan de finale dag aan de klas geïntroduceerd. Wie weet wordt het idee van de klas wel gerealiseerd?